Mēs iesakam

Graudu produkti

Ātrā ābolu štrūdele

Sastāvdaļas:

Kārtainā mīkla  - 1 iepakojums
Vidēja lieluma saldskābie āboli  - 4 gb.
Kanēlis  - 1 ēdamkarote
Cukurs  - 4 ēdamkarotes
Rozīnes pēc izvēles  - 50 g
Olas  - 1

 

Atpakaļ uz sarakstu Atpakaļ uz sarakstu
Ātrā ābolu štrūdele
Gatavošanas laiks
1h
Ātrā ābolu štrūdele
Porciju skaits
5
Ātrā ābolu štrūdele
Vērtējums


Pagatavošana:

1. Sagatavo mīklu. Ja iegādāta saldētā mīklu, tā jāatlaidina. Tas aizņems aptuveni 30 min. Mīklu izrullē 1 cm biezumā un pārgriež uz pusēm tā, lai abas daļas ir vienāda lieluma.

2. Ābolus nomizo, rūpīgi izņem serdes un smalki sagriež aptuveni 1 cm lielos gabalos. Uz cepešpannas liek cepamo papīru un uz tā vienu mīklas daļu. Virsū mīklai izber sagrieztos ābolu gabaliņus, bagātīgi pārkaisa pāri cukuru un kanēli. Ja garšo, var pievienot arī rozīnes.

3. Pāri āboliem uzmanīgi un līdzeni pārklāj otro mīklas daļu. Maliņas rūpīgi saspiež kopā, lai pildījums cepoties netecētu ārā.

4. Sakuļ olu un vienmērīgi ar otiņu noziež pīrāgu, lai tas skaisti spīdētu. Tad sadur skaistus dakšas rakstus, lai pildījumam var piekļūt gaiss. Tas ir ļoti būtiski!

5. Cep 180 grādu teperatūrā apmēram 30 minūtes, kamēr pīrāgs vienmērīgi pacēlies un ir zeltaini brūns.

6. Kad tas ir gatavs, var pārkaisīt ar pūdercukuru.

7. Vispiemērotāk šo pīrāgu pasniegt karstu ar aukstu vaniļas saldējumu, kas pārliets ar šokolādi, bet tas ļoti labi garšos arī atdzisis.