Mēs iesakam

Graudu produkti

Aveņu kūka

Sastāvdaļas:

Sviests (istabas temperatūrā)  - 100 g
Cukurs  - 240 g
Olas  - 3 gb
Milti  - 240g
Sāls  - ½ tējkarote
Cepamais pulveris  - ½ tējkarote
Svaigas avenes  - 500g
Sviests (formas iesmērēšanai)  - 1 tējkarote

Mannas putraimi (formas sagatavošanai)

Hercogs trafarets

Pūdercukurs un kakao pulveris kūkas dekorēšanai

Ja nav laika pašiem iejaukt mīklu, gards rezultāts izdosies arī no jaunā Hercogs miltu maisījuma “Deserta kūka”.

Atpakaļ uz sarakstu Atpakaļ uz sarakstu
Aveņu kūka
Porciju skaits
8
Aveņu kūka
Vērtējums


Pagatavošana:

1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 110 °C. Cepamo formu (der gan stikla, gan keramikas, gan metāla) iesmērē ar sviestu un izkaisa ar mannas putraimiem.

2. Sviestu sajauc ar cukuru. Pa vienai pievieno olas, katru reizi kārtīgi saputojot.

3. Atsevišķā traukā samaisa miltus, sāli un cepamo pulveri.

4. Sagatavoto miltu maisījumu iesijā sviesta-olu masā un kārtīgi izmaisa, vairs nekuļ.

5. Mīklu lej cepamajā traukā, pa virsu pārber avenes un cep 45-50 minūtes. Kūkas gatavību

pārbauda ar koka irbulīti – kad pie irbulīša mīkla nepielīp, kūka gatava!

6. Kūku atdzesē ~ 20 minūtes un atdzisušu rotā ar pūdercukuru un kakao, izmantojot  Hercogs trafaretus.