Mēs iesakam

Graudu produkti

Biezpiena kūka ar zemenēm

Sastāvdaļas:

Mīklai

Milti - 300g
Cukurs - 150g
Sviests - 150g
Ola - 1 gb
Cepamais pulveris - ½ paciņa (~ 8 g)
Sāls                                                         - 1 šķipsniņa

Pildījumam

Sausais biezpiens - 400g
Olas - 4 gb
Pūdercukurs - 100-120g
Vaniļa cukurs - ½ tējkarote
Citrona sula - 1 vidēja
Milti - 3 ēdamkarotes
Rīvētu svaigaias zemeņes ar cukuru - 3 ēdamkarotes
Rīvēta citrona miziņa    

Dekorācijai

Zemenes - 10gb
pūdercukurs vai kakao    

 

Atpakaļ uz sarakstu Atpakaļ uz sarakstu
Biezpiena kūka ar zemenēm
Porciju skaits
8-12
Biezpiena kūka ar zemenēm
Vērtējums


Pagatavošana:

1. Sviestu saputo ar cukuru un šķipsniņu sāls. Pievieno olu un kārtīgi izmaisa.

2.Miltus samaisa ar cepamo pulveri un pievieno mīklai.

3. Visu samīca viendabīgā mīklā. Mīca, kamēr tā vairs nelīp pie rokām. Mīklu ietin pārtikas plēvē un liek uz 15-20 minūtēm ledusskapī.

4. Biezpienu samaļ vai izberž caur sietu. Olu dzeltenumus atdala no baltumiem.  Biezpienam pievieno pūdercukuru, rīvētu citrona miziņu, citrona sulu, miltus, vaniļas cukuru, olu dzeltenumus un visu kārtīgi samaisa.

5. Atsevišķi stingrās putās saputo olu baltumus un uzmanīgi iecilā tos biezpiena masā.

6. Atdzesētu mīklu izrullē cepamās veidnes lielumā, ieklāj veidnē un nolīdzina malas. Pa virsu mīklai uzklāj cepamo papīru, uz kura uzber sausas pupas vai putraimus, lai, pamatnei cepoties, mīkla neceltos augšā. Pamatni cep cepeškrāsnī 180 °C 10-15 minūtes. NB!

7. Kūkas pamatni izņem no cepeškrāsnis, noņem cepamo papīru ar putraimiem. Uzziež svaigi rīvētās zemenes ar cukuru.

8. Virs zemenēm liek biezpiena masu.

9. Izlīdzina kūkas virsu un liek cepeškrāsnī. Cep 150 °C 55-60 minūtes. Gatavību pārbauda, iedurot koka irbulīti. Kūka ir gatava, kad mīkla nelīp klāt pie irbulīša. Atdzesētu kūku dekorē ar pūdercukura vai kakao sirsniņām un svaigām zemenēm.