Mēs iesakam

Graudu produkti

Hercoga rabarberu kūka pūdercukura papardēs

Sastāvdaļas:

Mīklai

Hercogs kviešu miltu - 2 glāzes
Cukurs - 2 ēdamkarotes
Sāls - Šķipsniņa
Augu eļļa - ⅔ glāzes
Aukstais ūdens - 6 ēdamkarotes


Pildījumam

Rabarbers - 1 kg
Sviests - 120g
Cukurs - 1 glāze
Milti - 2 ēdamkarotes
Kanēlis - 1 tējkarote

 

Atpakaļ uz sarakstu Atpakaļ uz sarakstu
Hercoga  rabarberu kūka pūdercukura papardēs
Vērtējums


Pagatavošana:

1. Miltus izsijā caur sietu un ieber bļodā. Pievieno sāli, cukuru, eļļu un visu samaisa. Pievieno pa ēdamkarotei auksta ūdens  un ar rokām vai mīklas lāpstiņu masu samīca viendabīgā mīklā.

2. Mīklu sadala 2 daļās tā, lai viena daļa ir nedaudz lielāka par otru. Mīklas bumbas ietin pārtikas plēvē un uz 1 stundu ieliek ledusskapī.

3. Rabarberus nomazgā, nomizo un sagriež nelielos gabaliņos. Pievieno cukuru un izkausētu sviestu un visu samaisa. Iegūto maisījumu liek katliņā un karsē uz nelielas liesmas, nepārtraukti maisot ~ 10-15 minūtes, kamēr rabarberi izšķīduši un iegūts viendabīgs biezenis.

4.  Atdzesētam biezenim pievieno kanēli un miltus.

5.  Mīklas lielāko bumbu izrullē un ieklāj silikona cepamajā veidnē. Ja nav pieejama silikona veidne, tad cepšanai izmanto karstumizturīgu cepšanas veidni. Veidni pirms likšanas cepeškrāsnī ietauko ar sviestu vai eļļu.

6. Uz mīklas liek rabarberu biezeni.

7. Izrullē otru mīklas bumbu un uzklāj uz pildījuma.

8. No 10x10cm liela cepamā papīra gabaliņa sarullē rullīti un iesprauž kūkas viducī kā „skursteni”.

9.  Kūkas virspusi pārziež ar eļļu vai sakultu olu un liek cepties līdz 180 °C sakarsētā cepeškrāsnī. Cep ~ 1 stundu.

10. Atdzesētu kūku pārkaisa ar pūdercukuru, kurā ar trafareta palīdzību  atstāts smalks papardes zieda nospiedums.