Mēs iesakam

Graudu produkti

Hercogs plānās pankūkas ar sāļo vasaras pildījumu

Sastāvdaļas:

Pankūkām

Hercogs miltu maisījums

„Plānās pankūkas”

- 1 iepakojums
Piens - 650ml
Eļļa    

Sāļajam vasaras pildījumam

Svaigi spināti - 500g
Sviests - 50g
Eļļa - 1 ēdamkarote
Ķiploki - 2 daiviņas
Muskatrieksts - šķipsniņa
Vājpiena biezpiens - 250 g
Maskarpones siets - 125g
Rīvmaize - 2 ēdamkarotes
Parmas vai cita cietā siera - 50g
Sāls un malti melnie pipari - pēc garšas

 

Atpakaļ uz sarakstu Atpakaļ uz sarakstu
Hercogs plānās pankūkas ar sāļo vasaras pildījumu
Vērtējums


Pagatavošana:

1. Sagatavo pankūku mīklu. Gatavo Hercogs plāno pankūku maisījumu ieber bļodā un, nepārtraukti maisot, pakāpeniski pievieno aukstu pienu, līdz tiek iegūta viendabīga, vijīga masa.

2. Cep plānās pankūkas. Pannā sakarsē mazliet eļļas, tad ar kausiņu vienā pannas pusē ielej mīklu un, pannu grozot, to izlīdzina pa visu pannu. Kad viena pankūkas puse viegli brūna, to apgriež uz otru pusi. Tā kā pankūkas, kad tās būs pildītas, tiks ceptas otrreiz, tās nesacep vēl gatavi brūnas.

3. Sagatavo pildījumu. Spinātus noskalo, nosusina un sasmalcina. Ķiploka daiviņas izspiež caur ķiploku spiedi. Pannā uzkarsē eļļu un pusi no norādītā sviesta daudzuma. Tajā viegli apcep ķiplokus, pēc tam pievieno spinātus, šķipsniņu sāls un rīvētu muskatriekstu. Nepārtraukti maisot, spinātus ar garšvielām cep 2-3 minūtes, tad atdzesē. Atsevišķā traukā sajauc biezpienu, maskarpones sieru, rīvmaizi un rīvētu Parmas sieru. Tad tam pievieno saceptos spinātus un visu samaisa viendabīgā masā.

4. Izceptajās pankūkās liek biezpiena-spinātu pildījumu un satin rullīšos. Pirms pasniegšanas pankūkas uz nelielas uguns apcep sviestā zeltaini brūnas. Dekorē veidojot ar sasmalcinātām dillēm vai paprikas gabaliņiem margrietiņas formas ziedus.