Mēs iesakam

Graudu produkti

Kraukšķīgi trauslie auzu pārslu cepumi

Sastāvdaļas:

Auzu pārslas (iesakām ātri vārāmās)  - 3 glāzes
Sēkliņas (saulespuķu, sezama)  - 2 glāzes
Olas  - 3 gb
Cukurs  - 1 glāze
Margarīns  - 150 g
Klijas vai maltas linsēklas  - 0.5 glāzes
Kaltētas dzērvenes vai ķirši rotājumam  

 

Atpakaļ uz sarakstu Atpakaļ uz sarakstu
Kraukšķīgi trauslie auzu pārslu cepumi
Porciju skaits
4 -5 plātes
Kraukšķīgi trauslie auzu pārslu cepumi
Vērtējums


Pagatavošana:

1. Uzkarsētā pannā izkausē ½ no receptē paredzētā margarīna daudzuma un apgrauzdē auzu pārslas. Atdzesē.

2. Olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Baltumus noliek vēsumā, jo aukstus tos var labāk saputot. Dzeltenumiem pievieno ½ glāzi cukura un kuļ, kamēr masa dubultojas un maina krāsu no tumši dzeltenas uz daudz gaišāku. Pievieno atlikušo margarīnu (istabas temperatūrā vai mīkstu) un turpina kult.

3. Sakultajiem olu dzeltenumiem pievieno atdzesētas apgrauzdētās auzu pārslas, linsēklas vai klijas, kā arī sēkliņas. Visu samaisa viendabīgā masā.

4. Atdzesētus olu baltumus sakuļ stingrās putās un tikai tad pievieno otru ½ glāzi cukura. Ja cukuru pievienosiet kulšanas sākumā – sanāks baltā cukura glazūra!

5. Ar cukuru saputotos olu baltumus pievieno iepriekš sagatavotajai cepumu masai un visu lēni un uzmanīgi sacilā kopā.

6. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180ºC un sagatavo pannu, to iesmērējot ar taukvielām vai, vislabāk, ieklājot cepamo papīru.

7. Ņem tējkaroti un uz sagatavotās pannas rindā liek karotes izmēra (bez kaudzes) mīklas piciņas ar lielām atstarpēm, jo cepumi cepšanās laikā izpletīsies vismaz 3 reizes.

8. Cep aptuveni 15 minūtes, kamēr cepumi gaiši brūni un visa virtuve saldi smaržo. Cepšanās

laikā cepeškrāsns durvis nebūtu ieteicams virināt.

9. Pēc pannas izņemšanas no cepeškrāsns cepumiem ļauj uz tās atdzist, jo karsti cepumi ir ļoti trausli, bet atdzisuši – stingri un kraukšķīgi.