Mēs iesakam

Graudu produkti

Omītes kliņģeris

Sastāvdaļas:

Augstākā labuma kviešu miltu

- 1kg
Saldējuma sviests - 250g
Cukurs - 250g
Skābais krējums - 250g
Tumšās rozīnes - 200g
Citrons - 1 gb
Kardamona pākstis - 8 gb
Raugs (presēts) - 50g
Olas - 6gb
Piens -  10ml

Drupačām:

Saldkrējuma sviests - 200g
Cukurs - 150g

Augstākā labuma kviešu miltu

- 200g

1 ola kliņģera pārsmērēšanai

   

Pūdercukurs kliņģera pārkaisīšanai

   

 

Atpakaļ uz sarakstu Atpakaļ uz sarakstu
Omītes kliņģeris
Porciju skaits
24 gabaliņi
Omītes kliņģeris
Vērtējums


Pagatavošana:

1. Raugu iedrupina bļodiņā, pieber 1 ēdamkaroti cukura un samaisa. Pievieno pienu (istabas temperatūrā).

2. Samaisa viendabīgā putriņā un pārkaisa ar 1 ēdamkaroti miltu.
3. Miltus iesijā bļodā un pievieno sviestu istabas temperatūrā.

4. Ar rokām saberž abas sastāvdaļas kopā.
5. Olas saputo ar cukuru, līdz masa ir dubultojusies, kļuvusi gaiša un krēmveida.

6. Citronam norīvē miziņu.

7. Kardamonu izloba no pākstīm, sagrūž piestā.

8. Samalto kardamonu un citrona miziņu pievieno olu masai un sakuļ.

9. Pievieno krējumu.

10. Pievieno uzrūgušo raugu un visu sakuļ ar mikseri.
11. Rozīnes aplej ar verdošu ūdeni.

12. Pēc 10 minūtēm ūdeni nolej un rozīnes nosusina dvielī, lai tās būtu sausas.

13. Rozīnes pievieno miltu un sviesta masai un samaisa.
14. Pielej olu masu un sāk mīcīt kliņģeri.

15. Mīca, līdz ir izveidojusies viendabīga mīkla. Ja mīkla ir pārāk ķepīga, pievieno vēl nedaudz miltus.
16. Samīcīto mīklu sāk “dauzīt”, tas jādara apmēram 30 reižu – jo vairāk tā tiks dauzīta, jo “pufīgāks” būs kliņģeris.
17. Mīklu liek bļodā, pārsedz ar pārtikas plēvi vai dvieli un liek siltumā raudzēties.
18. Pagatavo drupačas: bļodā saberž miltus, cukuru un sviestu, līdz tiek iegūtas viendabīgas drupačas. Ja tās ir pārāk mīkstas, pievieno vēl nedaudz miltu.
19. Kad mīkla ir uzrūgusi, sāk veidot kliņģeri: cepamajā pannā ieklāj cepamo papīru un uzliek mīklu. Veido kliņģera formu.
20. Olu sakuļ ar dakšu un pārziež ar to kliņģeri.
21. Kliņģeri bagātīgi pārkaisa ar drupačām.
22. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai un liek cepties. Kliņģeris ir izcepies, ja tas ir skaisti zeltainā krāsā un pie vidū iedurta kociņa mīkla vairs nelīp klāt. Kliņģeri pārkaisa ar pūdercukuru.