Mēs iesakam

Graudu produkti

Plūmju, lazdu riekstu un šokolādes kūka

Sastāvdaļas:

Sviests - 175 g
Plūmes (sarkanās vai zilās) - 500g
Demeraras cukurs - 175g
Milti - 175g
Lazdu rieksti - 170g
Olas - 3 gb
Cepamais pulveris - 1 tejkarote
Tukšā šokolāde (70%) - 50g
Mannas putraimi veidnes izkaisīšanai    
Veidne cepšanai (20 cm diametrā)    

Rotāšanai:

Trafarets, pūdercukurs, kakao un kanēlis pēc izvēles.

 

Atpakaļ uz sarakstu Atpakaļ uz sarakstu
Plūmju, lazdu riekstu un šokolādes kūka
Porciju skaits
8
Plūmju, lazdu riekstu un šokolādes kūka
Vērtējums


Pagatavošana:

1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C. Veidni ietauko ar sviestu un izkaisa ar mannas putraimiem.

2. Plūmes nomazgā, pārgriež uz pusēm un izņem kauliņus. ~ 12 plūmju pusītes ieliek bļodiņā un atliek malā, pārējās smalki sagriež.

3. Šokolādi sarīvē uz rupjās rīves.

4. Riekstus sadrupina.

5. Bļodā saputo cukuru un sviestu.

6. Kad ir iegūta pabieza, viendabīga masa, pa vienai pievieno olas un turpina kult.

7. Miltus izsijā caur sietu, pieber cepamo pulveri un pakāpeniski pievieno mīklai.

8. Visu sakuļ viendabīgā masā.

9. Pievieno plūmes, riekstus, šokolādi un visu samaisa, bet vairāk nekuļ.

10. Plūmju pusītēm uz miziņas izdara 3-4 taisnus griezumus.

11. Mīklu lej veidnē, izlīdzina virsmu.

12. Uz virsmas izliek plūmju pusītes.

13. Cep ~ 50 minūtes. Kūkas gatavību pārbauda ar koka irbulīti – ja, iedurot kūkā, pie kociņa nav pielipusi mīkla, kūka ir gatava.