Enciklopēdija

Cik jauki ir pamosties no tikko mājās gatavotas maizes aromāta, ar atmiņām par bērnību laukos un svaigu, kraukšķīgu maizi brokastīs. Jums ir nepieciešams tik maz, lai aizpildītu dienu ar siltumu un labu garastāvokli. Senāk Latvijas lauku ļaudis cepa maizi no neatdalītiem graudu miltiem. 

lietuviska namine duona

Mūsdienās mums ir pieejams plašs klāsts dažāda veida maizes. Daži ir iecienījuši tradicionālās rudzu maizes, turpretim citi izvēlas dažāda veida maizes ar daudzveidīgu garšu un piedevām. Latvijas tirgū ir ienākušas arī tādas maizes kā franču bagetes un itāļu ciabatta.

Parasti maizi cep no šādām galvenajām sastāvdaļām: ūdens, kviešu vai rudzu milti, sāls un dabīgie ierauga vai rauga. Mūsdienās maizei pievieno dažādas sēklas, burkānus, tomātus, cukini un pat olīvas. 

Izskatot iepirkšanās paradumus un patērētāju vēlmi dažreiz maizi pagatavot arī mājās, esam izveidojuši pilngraudu maizes, saldskābmaizes un sēklu maizes maisījumus. Šie miltu maisījumi ir dabīgi, jums ir nepieciešams tikai pievienot ūdeni, eļļu un raugu. 

Share

Par maizi

Cik jauki ir pamosties no tikko mājās gatavotas maizes aromāta, ar atmiņām par bērnību laukos un svaigu, kraukšķīgu maizi brokastīs.

Lasīt vairāk