Kviešu milti

Kviešu milti

Vissmalkākie un baltākie milti. Iegūti, vairākkārtējas izsijāšanas ceļā samaļot grauda kodolu. Šis miltu tips atbilst augstākā labuma miltiem. Satur vismazāk minerālvielas un šķiedrvielas. Milti piemēroti dažādu konditorejas izstrādājumu cepšanai, klimpām, pankūkām un citu augstvērtīgu izstrādājumu ražošanai.
Īpaši stipri milti, piemēroti baltmaizes u.c. rauga mīklas izstrādājumu cepšanai, dod viegli apstrādājamas un elastīgas mīklas.
Vispiemērotākie kviešu milti dažādu maizes izstrādājumu ražošanai. Kopā ar rudzu miltiem, tos lieto saldskābo maižu ražošanai, dodot vislabākos mīklas un maizes iznākumus. Šis miltu tips atbilst 1. šķiras miltiem.
Tumšākie kviešu šķiru milti, satur daudz minerālvielu un šķiedrvielu, piemēroti dažādu veselības maižu ražošanai un kopā ar rudzu miltiem dažādu rudzu maižu ražošanai.
Piemērots dažādu veselības maižu cepšanai, rudzu – kviešu maizes cepšanai. Satur vairāk minerālvielas un šķiedrvielas.

Kviešu miltu vidējie fizikāli - ķīmiskie kvalitātes rādītāji

 405.tips812.tips812B.tips1050.tips1600.tips
RĀDĪTĀJSBCDBCDBCC
Mitrums %14,0-15,014,0-15,014,0-15,014,0-15,014,0-15,014,0-15,014,0-15,014,0-15,014,0-15,0
Pelnvielu saturs %0,47-0,520,49-0,520,49-0,520,65-0,700,68-0,730,68-0,730,60-0,640,82-0,851,16-1,24
Krišanas skaitlis sek.270-330280-320290-320270-330260-310280-330270-330250-310240-300
Ūdens uzņemšana %58-6258-6258-6261-6562-6662-6655,5-56,559-6760-68
Lipekļa daudzums %31-3328-3025-2831-3327-3027-2930,5-33,528-3027-29
Lipekļa stabilitāte min7-115-95-104-84-85-84,5-7,53-72-6