Vissmalkākie un baltākie milti. Iegūti, vairākkārtējas izsijāšanas ceļā samaļot grauda kodolu. Šis miltu tips atbilst augstākā labuma miltiem. Satur vismazāk minerālvielas un šķiedrvielas. Milti piemēroti dažādu konditorejas izstrādājumu cepšanai, klimpām, pankūkām un citu augstvērtīgu izstrādājumu ražošanai.
Vispiemērotākie kviešu milti dažādu maizes izstrādājumu ražošanai. Kopā ar rudzu miltiem, tos lieto saldskābo maižu ražošanai, dodot vislabākos mīklas un maizes iznākumus. Šis miltu tips atbilst 1. šķiras miltiem.
Tumšākie kviešu šķiru milti, satur daudz minerālvielu un šķiedrvielu, piemēroti dažādu veselības maižu ražošanai un kopā ar rudzu miltiem dažādu rudzu maižu ražošanai.