Rabarberu mafini — Rīgas Dzirnavnieks

Rabarberu mafini

Recepte tapusi sadarbībā ar FamilyFeast

Sastāvdaļas:

12 mafiniem

320 g Herkuless kviešu miltu, var aizstāt1/3 ar Herkuless pilngraudu kviešu miltiem
150 g cukura
¼ tējk sāls
2 tējk cepamā pulvera
½ tējk dzeramās sodas
1 citrona norīvēta miziņa
250 ml paniņu
1 liela ola, istabas temperatūrā
120 ml augu eļļas
300 g svaigu rabarberu, sagrieztu kubiņos
Opcija: plus 100 g saldētu (neatkausētu) melleņu, aveņu vai upeņu

Pagatavošana

1. Sakarsē krāsni līdz 190 grādiem. Mafinu pannā ieklāj 12 mafinu papīra formiņas, apmēram 7cm diametrā.
2. Lielā bļodā sajauc miltus, cukuru, cepamo pulveri, sodu, sāli un citrona miziņu. Noliek malā.
3. Vidējā bļodā sakuļ olu, pievieno eļļu, paniņas un samaisa.
4. Ņem bļodu ar miltu maisījumu un vidū izveido bedrīti. Tur lej paniņu, olu maisījumu. Visu samaisa ļoti uzmanīgi un maigi, kā iecilājot. Pat liksies, ka ir vēl kunkulīši un masa nav gluži viendabīga.
Uzmanību!!! Mafinu mīklai jaucot iekšā miltu maisījumu, mīklu nedrīkst par daudz maisīt. Tad tie nepacelsies un nebūs tik irdeni.
5. Pavisam uzmanīgi mīklā iemaisa rabarberus un ja vēlas, arī ogas. Saldētās pa tiešo no saldētavas.
6. Mīklu pilda sagatavotajās formiņās un liek cepties krāsnī pa vidu aptuveni 25 minūtes. Kamēr būs pacēlušies un nedaudz zeltaini brūni. Gatavību pārbauda ar kociņu.
7. Kad izņem no krāsns, mafinus vēl kādas 5 min patur pannā. Tad ņem ārā atdzesēties un pasniedz.

Recepte: Ārija Avota
Foto: Oto Avots

Komentāri