Receptes

Auzu batoniņi ar riekstiem un datelēm

Sastāvdaļas:

¼ glāzes kļavu sīrupa,
¼ glāzes sasmalcinātu valriekstu,
1 glāze sasmalcinātu dateļu,
½ glāzes brūnā cukara,
1 ola,
3 ēdamkarotes sviesta,
½ glāze ābolu sulas,
½ glāzes jogurta ar zemu tauku saturu,
1 ½ glāzes miltu,
3 glāzes Herkuless ātri vārāmo auzu pārslu,
½ tējkarotes cepamās sodas,
1 tējkarote sāls,
½ tējkarotes malta kanēļa.


Pagatavošana:

Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem, sajauc visas sastāvdaļas lielā bļodā un maisa ar koka karoti, kamēr sajaucies.
Pārklāj pannu ar cepampapīru vai ietauko ar eļļu vai sviestu un lej iekšā mīklu. Tad to izslīdzina vienmērīgi pa visu pannu un cep 25 minūtes, līdz tā kļūst zeltaina ar brūnām maliņām.
Atdzesē un sagriež kvadrātiņos.


 

Pagatavo gardus auzu pārslu batoniņus.

Share