Receptes

Basmati rīsi Indiešu gaumē

Lauris Aleksejevs
Sastāvdaļas:

Herkuless Gourmet basmati rīsi 300 g
Ghi sviests 50 ml
Kardamons 5 g
Kumīns 5 g
Sauss fenhelis 5 g
Kurkuma 1 tējkarote
Sauss koriandrs 5 g
Dzidrināts sviests 50 ml
Svaiga citrona miziņa no 1 citrona
Indijas rieksti 50 g
Kaltēti augļi 100 g
Sāls, cukurs pēc garšas
Pagatavošana:

Katlā uzkarsē ghi sviestu uz vidējas uguns. Pievieno drupinātas garšvielas (kardamonu, kumīnu, koriandru, svaiga citrona miziņu, fenheli. Visu apcep, tad pievieno indijas riekstus un kaltētus augļus, tad noskalotus rīsus un nepieciešamo ūdens daudzumu un sāli pēc garšas. Sautē uz lēnas uguns ar vāku, nemaisot, apm. 20 min. līdz rīsi gatavi.
Share