Receptes

Nasi Gopreng Indonēziešu gaumē

Lauris Aleksejevs
Sastāvdaļas:

Herkuless Gourmet jasmīnu rīsi 300 g
Sīpoli 100 g
Sarkanā paprika 100 g
Puravi 100 g
Sarkanais čilī pipars 30 g
Ķipoloki 50 g
Galangal sakne /ingvera sakne 50 g
Vistas buljons 500 ml
Zaļie zirnīši 50 g
Tīģergarneles 400 g
Svaigs koriandrs 20 g
Svaiga piparmētra 20 g
Malta kurkuma 1 tējkarote
Zivju mērce 3 ēdamkarotes
Kokosriekstu piens 50 ml
Laima lapas 5 gab
Dzidrināts sviests 50 ml
Pagatavošana:

Katlā uzkarsē dzidrinātu sviestu, apcep sīpolus, rīvētu ingvera vai galangala sakni, sarkano papriku, puravus, kurkumu, sagrieztu čilī piparu un laima lapas, tad pievieno noskalotus rīsus, svaigus vai saldētus zaļos zirnīšus, zivju mērci un tīģergarneles. Liek uz lēnas uguns un gatavo līdz rīsi gatavi (15-20 min) pasniedz, pievienojot kokosriekstu pienu, sakapātu koriandru un piparmētru.
Share