Receptes

Risoto ar sparģeļiem, baravikām un trifeļu eļļu

Sastāvdaļas:

Herkuless Gourmet risoto rīsi 200 g
Šalotes sīpoli 50 g
Ķiploki 20 g
Svaigi sparģeļi 300 g
Svaigas val saldētas baravikas 300 g
Trifeļu eļļa 15 ml
Rīvēts Parmezāna siers 50 g
Baltvīns sauss 100 ml
Maskarpones siers 2 ēdamkarotes
Drupināti baltie pipari ½ tējkarote
Dārzeņu buljons (vārīts no burkāniem, selerijām, sīpoliem) 600 ml
Olīveļļa 30 ml
Sāls pēc garšas
Pagatavošana:

Olīveļļā uz vidējas uguns apcep sakapātus ķiplokus un sīpolus, pievieno rīsus un baltvīnu, viegli apcep un ik pa brīdim pa kausiņam pievieno dārzeņu buljonu, tā turpina līdz rīsi ir pusgatavi (kraukšķīgi iekšā), tad pievieno sakapātas baravikas un sparģeļus, turpina vārīt ik pa laikam maisot, kad rīsi gandrīz gatavi, pievieno rīvētu parmazāna sieru, maskarpones sieru un trifeļu eļļu.
Share