Receptes

Rīsu pudiņš ar ķiršu mērci

Lauris Aleksejevs
Sastāvdaļas:

Herkuless Gourmet suši rīsi 100 g
Mandeles 50 g
Piens 300 ml
Kanēļa miza 1 gab
Vaniļas pāksts 1 gab
Cukurs 1 ēdamkarote
Šķipsna sāls
Salds krējums 200 ml
Mērcei;
Ķirši bez kauliņiem, konservēti 200 g
Cukurs 3 ēdamkarotes
Kukurūzas ciete 1 tējkarote
Pagatavošana:

Uz lēnas uguns pienā vāra sushi rīsus un drupinātas mandeles, pievieno cukuru, šķipsnu sāls, vaniļas pāksti un kanēļa mizu, vāra līdz rīsi mīksti. Atdzesē tos. Tad sajauc ar putotu saldo krējumu. Pasniedz ar mērci. Mērcei: uzvāra ķiršu kompotu, pievieno cukuru un ietumē ar aukstā ūdenī izšķīdinātu kukurūzas cieti, atdzesē un pasniedz ar rīsiem.
Share