Vafeles — Rīgas Dzirnavnieks .

Share

Vafeles

Recepte tapusi sadarbībā ar FamilyFeast

Preperation

130 g Herkuless kviešu miltu
130 g Herkuless pilngraudu kviešu miltu
2 ēdk (30 g) ar nelielu kaudzīti cukura
2 tējk (10 g) ar nelielu kaudzīti cepamā pulvera
Naža gals sāls
2 lielas olas
480 ml piena
60 g viegli kausēta sviesta

1. Lielākā bļodā ber miltus, cepamo pulveri, sāli un cukuru. Ar dakšiņu samaisa.
2. Vidējā bļodā viegli sakuļ olas, iemaisa pienu un kausētu sviestu (uzmanīgi, lai nav karsts).
3. Miltos lej olu maisījumu un samaisa (nekuļ). Noliek vismaz 30 min savilkties. Vēl labāk pagatavot iepriekšējā vakarā.
4. Cep vafeļu pannā zeltaini brūnas. Standarta sirsniņpannā apmēram 3 minūtes. Neaizmirsti pannu ik pa brīdim ieeļļot.
5. Pasniedz ar dažādām piedevām pēc izvēles- vēršaci un bekonu, krēmsieru un ogām, nutellu un banāniem, ievārījumu un zemesriekstu sviestu.. Iespējas ir bezgalīgas!

Recepte: Anna Inne-Smilga
Foto: Ārija Avota

Comments