.
100 g sviesta, mīksta
100 g šķidra medus
120 g Herkuless augstākā labuma miltu (60 g var aizstāt arī ar pilngraudu auzu miltiem vai kviešu miltiem)
100g Herkuless pilngraudu auzu pārslas
1 liela ola, istabas temperatūrā
1 tējk vaniļas pastas vai cukura
½ tējk cepamā pulvera
¼ tējk sodas
šķipsniņa sāls
100-120 g tumšās šokolādes (50-60% kakao sviesta), sakapāta
Sauja grauzdētu riekstu (piemēram zemesrieksti, pekanrieksti, valrieksti)
Sauja kaltētu ogu, piemēram dzērveņu vai ķiršu.
1.Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem parastajā režīmā.
2.Mīksto sviestu saputo ar cukuru un vaniļu, pievieno olu un saputo.
3.Atsevišķā bļodā samaisa visas sausās sastāvdaļas- izsijātus miltus, auzu pārslas, sodu, cepamo pulveri un sāli.
4.Miltu masu pievieno sviesta olu masai un uzmanīgi samaisa, maisot pievieno lielāko daļu šokolādes gabaliņu, tad kaltētas ogas un riekstus. Nevajag maisīt par daudz.
5.Ieeļļo nelielu dziļo pannu (piemēram, 17 x 25 vai 22 x 22 cm vai parasto čuguna pannu) un liek tajā mīklu un vienmērīgi izlīdzina.
6.Pārber ar atlikušajiem šokolādes gabaliņiem un nedaudz iespiež.
7.Liek cepties apmēram 20 minūtes.