.
Recepte tapusi sadarbībā ar FamilyFeast
Recepte: Ārija Avota
Foto: Oto Avots
150 g sēņu, tādu kā šampinjoni vai portabello, sezonā baravikas, gailenes u.c.
2 vidējas ķiploka daivas
300 g Herkuless durum pasta Spageti
150 ml saldā krējuma
50 g Parmasan vai Čederas siera, rīvēta
2 ēdk olīveļas un 1 ēdk sviesta cepšanai
Sāls, pipari
1. Katlā ar ūdeni bagātīgi ieber sāli, uzvāra un liek vārīties spageti, kā norādīts uz iepakojuma.
2. Sēnes sagriež šķēlītēs un liek cepties olīvelļā un sviestā, kad tās ir zeltainas, pievieno ķiploku, sāli, piparus un mazliet pasautē, pievieno saldo krējumu un nogriež pavisam mazu liesmu un ļau papurbuļot 1-2 min, pagaršo. Ja nepieciešms, pievienovēl sāli. Noliek malā.
3. Pastu nokāš un pievieno pannā mērcei, apmaisa.
4. Liek uz šķīvja un pārber ar rīvētu sieru. Ja vēlas kā restorānā, sieru ar asu filejas vai speciālo siera nazi nogriež plānās, it kā skaidiņās.
5. Pasniedz karstu.