Skābmaize ar bietēm — Rīgas Dzirnavnieks .

Share

Skābmaize ar bietēm

Izmēģiniet pagatavot un nogaršot vizuāli iespaidīgo un ārkārtīgi gardo dabīgā ierauga maizi ar bietēm.

Kas jums nepieciešams maizes mīklai? (2 maizes klaipiem):
  • 225 g mīklas maisījuma
  • 100 g ūdens
  • 750 g biešu biezeņa
  • 800 g Herkuless augstākās labuma kviešu miltu
  • 200 g Herkuless pilngraudu rudzu miltu
  • 20 g smalkais jūras sāls
Papildus garšai:
  • 400 g fetas siera, sagriezts gabaliņos
  • 1 tējkarote piparu (sasmalcinātu)
Biešu biezenim:
  • 5-7 bietes (vidēja izmēra)
  • 2-3 ēdamkarotes olīveļļas

Preperation

Kā tiek pagatavots mīklas maisījums?

Pirms mīklas sagatavošanas neaizmirstiet pabarot raugu. Vislabāk to darīt vakarā. Sagatavojiet maisījumu no barotā rauga.

Maisījumam ņem 25 g aktīvā rauga un atjauno to ar 50 gramiem kviešu miltu, 50 g pilngraudu rudzu miltiem un 100 g ūdens. Atstāj uz 4-6 stundām. 

Maizes cepšanas process
  1. Vispirms sagatavo biešu biezeni. Bietes labi pārklāj ar olīveļļu. Bietes ietīt alumīnija folijā un cept līdz 220 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī apmēram 1 stundu vai līdz tās kļuvušas mīkstas. Ļaujiet bietēm atdzist. Bietes mizot nav nepieciešams, tās vienkārši varat sasmalcināt ar smalcinātāju līdz viendabīgai masai. Ja nepieciešams sašķidrināt biezeni, varat izmantot aukstu ūdeni. Šo biezeni var izmantot mīklai, kad tā sasniedz 28-30 grādu temperatūru.
  2. Mīklai sajauciet visus miltus, ūdeni, biešu biezeni. Atstājiet šo maisījumu pārklātā traukā. Pēc 20 min. – pievienojiet maisījumu šim maisījumam pēc 1 stundas.
  3. Jūs varat salocīt sagatavoto mīklu. Maizi salociet trīs reizes, pēc katras locīšanas ļaujiet tai pacelties  1 stundu. Maizes mīkla ir jāloka no ārmalām, lokot uz vidu, šis jāatkārto no visām mīklas malām – četras vai piecas reizes. Otrajā maizes locīšanas reizē mīklai jāpievieno sāls.
  4. Maizes pēdējā locījumā pievieno piedevas. Šajā maizē mēs izmantojam fetas un sasmalcinātus melnos piparus.
  5. Kad trīs reizes salocījāt maizi, ļaujiet tai pacelties pēdējo stundu. Pēc tam jūs varat sākt gatavot maizi.
  6. Sagatavojiet cepamo papīru, uzmanīgi pārnesiet uz tā maizes klaipus. Izlīdziniet maizes virsmu un veiciet tajos vēlamos iegriezumus, rakstus. 
  7. Cepeškrāsni uzkarsēt līdz 250 grādiem. Cepšanai jums būs nepieciešams trauks, kas ir izturīgs pret augstām temperatūrām un labi piemērots, lai katla iekšpusē noturētu mitrumu (piemēram, čuguna vai emaljas sautējamais katls). Ja cepat čuguna katlā, ievietojiet to cepeškrāsnī uzsildīties. 
  8. Samaziniet temperatūru līdz 230 grādiem un pirmās 25 minūtes cepiet maizi pārklātu, tajā laikā tā paceļas, pēc tam bez vāka apmēram 25 minūtes, līdz maizes garoziņa ir brūna.
  9. Sagrieziet maizi jau nedaudz atdzesētu.

Vairāk par ierauga mazies pagatavošanu varat uzzināt Herkuless Cepamakadēmijā

Comments