Plānās pankūkas — Rīgas Dzirnavnieks .

Share

Plānās pankūkas

Recepte tapusi sadarbībā ar FamilyFeast

Sastāvdaļas:

Mīklai
4 olas
500 ml piena
250 g Herkuless kviešu miltu (1/3 var aizstāt ar pilngraudu miltiem vai jebkādiem citiem, piemēram, griķu, auzu)
60 g sviesta, kausēta
1-2 ēdk cukura
Šķipsniņa sāls
Eļļa cepšanai

Pasniegšanas variācijas:
– Kļavu sīrups vai ievārījums vai medus
– Krēmsiers, vai skābais kējums vai grieķu jogurts
– Svaigas ogas vai augļi, arī cepti sviestiņā
– Tuncis vai ikri

– Ceptiem augļiem
2 gatavi banāni
1 liels, gatavs bumbieris vai ābols vai citi augļi
1 tējk gaiši brūnā cukura
1 mandarīna vai ¼  apelsīna sulas, var arī miziņu
2 ēdk liķiera, tāda kā apelsīnu liķiera Cointreau vai cita
1 tējk vaniļas pastas vai cukura
Kanēlis pārkaisīšanai
Eļļa un sviests cepšanai

Preperation

1. Olas sakuļ ar sāli un cukuru.
2. Iemaisa 100 ml piena un visu kārtīgi samaisa viendabīgā mīklā.
3. Tad iemaisa izsijātus miltus un samaisa. Iemaisa izkausēto sviestu.
4. Pakāpeniski maisot pielej pārējo pienu un kārtīgi samaisa.
5. Noliek uz kādu brīdi savilkties.
6. Kad plāno sākt cepšanu, uzkarsē nepiedegošo pannu ar lēzenām malām uz vidēji lielas liesmas, iesmērē ar nedaudz eļļas. Ar kausiņu uzlej mīklu pēc iespējas plānākā, vienmērīgākā kārtā, paceļot pannu to vienmērīgi izlīdzina pa visu pannu. No maliņām uzlej eļļu un apcep no abām pusēm zeltaini brūnas.
Pasniedz ar izvēlētajām piedevām.

Cepti augļi
1. Banānus un bumbierus nomizo, banānus pārgriež gareniski uz pusēm, bumbieriem izgriež serdi un sagriež gareniski 8 šķēlēs.
2. Sakarsētā biezajā pannā uzkarsē eļļu un sviestu un liek uz vidējas liesmas cepties augļus. Kad viena puse apcepusies, apgriež un vienmērīgi visus pārber ar cukuru un vaniļu. Jācep lēnām.
3. Kad no abām pusēm karamelizējušies, pievieno mandarīna vai apelsīna sulu un liķieri un uz pavisam mazas liesmas nedaudz pasautē, lai sula reducējas un pārvēršas mērcē.
4. Ņem nost no liesmas un pārber ar kanēli.
5. Pasniedz pie pankūkām vai saldējumu, grieķu vai turku jogurtu. Ja vēlas saldāku, pārlej ar šķidru medu.

Recepte: Ārija Avota
Foto: Ārija Avota

Comments