Auzu pārslu, ogu un jogurta brokastis — Rīgas Dzirnavnieks .

Auzu pārslu, ogu un jogurta brokastis
Sastāvdaļas:

400 g saldētu zemeņu vai citu ogu

150 g (400 ml) pilngraudu auzu pārslu

400 ml piena vai augu piena

1 ēdamk medus vai kļavu sīrupa

3 tējk citronu sulas

200 g bezpiedevu jogurta, (grieķu, vai turku)

Pagatavošana

1.Saldētās ogas liek katliņā uz vidējas liesmas karsēties. Karsē līdz tās ir mīkstas un nedaudz reducējas šķidrums. Noliek malā.

2.Citā bļodā ber auzu pārslas, pievieno pienu, medu, citrona sulu un samaisa.

3.Trauciņos vai burciņās kārtās liek ogu mērci, tad auzu pārslu maisījumu, nosedz ar vāciņu un liek uz nakti ledusskapī.

4.No rīta uzliek dažas karotes jogurta un pasniedz.

Komentāri