Ogu un auzu pārslu drumstalu cepums — Rīgas Dzirnavnieks .

Ogu un auzu pārslu drumstalu cepums
Sastāvdaļas:

Drumstalu cepumam

150 g Herkuless pilngraudu auzu miltu, var parastie kviešu milti

200 g Herkuless pilngraudu auzu pārslu

150 g cukura

180 g saldkrējuma sviesta, auksta

Šķipsniņa sāls

Ogu masai

400 g ogu, es izmantoju saldētas zemenes un brūklenes uz pusēm

1-2 ēdamk cukura

1 ēdamk kartupeļu cietes, strīķēta

1 ēdamk citrona sulas

1 ēdamk ūdens

 

Pagatavošana

  1. Ieeļļo pannu, izmērs 22×30 cm vai citu līdzīga izmēra pannu, ieklāj sviestpapīru pannas pamatnes platumā. Pie ieeļļotas pannas tas pielips un labāk turēsies.
  2. Gatavo drumstalas. Vidējā bļodā ber miltus, auzu pārslas, cukuru, sāli un apmēram 2 cm kubiņos sagrieztu aukstu sviestu, ar galda nazi vēl nedaudz sakapā sviestu, lai tas apmaisās ar miltiem. Visu ar rokām saspaida drumstalu masā. Liek drumstalas ar visu bļodu uz 30 minūtēm ledusskapī.
  3. Gatavo ogu masu. Liek ogas nelielā katliņā, pievieno cukuru un karsē, līdz ogas ir mīkstas un nedaudz reducējas ogu sula. Lai nav tik šķidras.
  4. Tad noņem no liesmas un karstajā ogu masā iemaisa cieti, kas sajaukta ar ūdeni un citrona sulu. Noliek atdzist līdz siltai.
  5. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.
  6. Ber pannā apmēram 2/3 drumstalu mīklas un ar pirkstiem iespiež tās pamatnē, lai turas stingri.
  7. Pa virsu vienmērīgā kārtā izlīdzina ogu masu.
  8. Ogām pa virsu vienmērīgi izber atlikušās drumstalas un nedaudz ar pirkstiem piespiež.
  9. Liek cepties cepeškrāsnī uz otrās iedaļas no apakšas apmēram 30-40 min, līdz drupaču virskārta un arī apakšiņa ir zeltaini brūna.
  10. Atdzesē un sagriež kvadrātiņos. Ja nebūs atdzisis pietiekoši, tas būs drupans un neturēsies kopā. Ar kviešu miltiem tas būs stingrāks.
Komentāri