— Rīgas Dzirnavnieks .

Recepte tapusi sadarbībā ar Klintu Goloskovu

Sastāvdaļas:
  • 100 g griķu pārslu vai 2 ātri pagatavojamās griķu maltītes ar sēnēm
  • 1 tējk. krēmsiera
  • 3 ēd. k. gaišās sojas mērces
  • 3 – 5 gb. šampinjoni
  • 1/2 avokado
  • 1 neliels gurķis
  • 4 ķiršu tomāti
  • 1/2 neliela sīpola
  • Citronpipari
  • Sāls

Pagatavošana

  1. Vispirms uz pannas apcep sagrieztus sīpolus un noliek malā. Tad  sagriež šampinjonus, apcep zeltaini brūnus un pievieno 2 ēd. k. sojas mērces.
  2. Katlā uzvāra ūdeni, pievieno griķu pārslas un sāli vai ar verdošu ūdeni aplej gatavo griķu maltīti.
  3. Kad putra uzbriedusi, to servē bļodā un pārlej ar 1 ēd. k. sojas mērces. Vidū liek krēmsieru, malās izkārto sagrieztu avokado, apceptās sēnes, sagrieztu gurķi, tomātus, ceptus sīpolus un pārkaisa ar citronpipariem.
Komentāri