.
Recepte tapusi sadarbībā ar Klintu Goloskovu
Putrai:
50 g auzu pārslu
160 ml ūdens
80 g svaigu vai saldētu aveņu
1 tējk. kļavu sīrupa vai medus
svaigas vai sublimētas avenes – dekorēšanai
Krēmam :
60 g krēmsiera bez piedevām
10 ml auzu piena
1 ēd. k. kļavu sīrupa vai medus
Katliņā ieber avenes un pievieno kļavu sīrupu .
Karsē, regulāri maisot, līdz avenes mīkstas. Kad izveidojusies mērcei līdzīga konsistence, to pārlej atsevišķā traukā.
Tajā pašā katliņā uzvāra ūdeni un pievieno auzu pārslas.
Kad putra sāk sabiezēt, samazina temperatūru, uzliek vāku un atstāj uz 3-5 minūtēm, līdz pārslas pilnībā uzbriedušas.
Atsevišķā traukā pagatavo krēmu – kopā samaisot krēmsieru, auzu pienu un kļavu sīrupu.
Putru liek bļodā, vienā pusē uzlej aveņu mērci, otrā uzliek krēmu. Rotā ar svaigām vai sublimētām avenēm.
Tiem, kam garšo saldākas putras, visu var pārliet ar vēl mazliet kļavu sīrupa.