Biezpiena kēkss ar upenēm — Rīgas Dzirnavnieks .

Biezpiena kēkss ar upenēm
Sastāvdaļas kēksam:

280 g biezpiena

120 g saldētu upeņu

120 g mandeļu

200 g Herkuless augstākā labuma kviešu milti

2 tējkarotes cepamais pulveris

4 olas

200 g istabas temperatūras sviesta un

260 g kļavu sīrupa

Sastāvdaļas krēmam:

80 g biezpiena

80 g grieķu jogurta

60 g kļavu sīrupa

½ vaniļas pākšu sēklas

Pagatavošana

  1. Uzliek sildīt  cepeškrāsni uz 170 grādiem, ar karsēšanas funkciju augšā un apakšā, bez ventilatora.
  2. Uz cepampapīra izklāj mīkstu sviestu. Sasmalcina mandeles mazākās drumstalās. Biezpienu izberž caur sietu.
  3. Atdaliet olu baltumus un dzeltenumus. Ievietojiet dzeltenumus lielākā traukā kopā ar mīkstu sviestu un kļavu sīrupu. Sakuliet olas baltumus līdz stingrām putām. Dzeltenumus sajauciet ar sviestu un kļavu sīrupu izmantojot putotāju.
  4. Miltus ar cepamo pulveri iesijā dzeltenuma masā. Pievieno mandeļu drumstalas un visu kārtīgi samaisa.
  5. Uzmanīgi pievienojiet saputotos olas baltumus masai un, kad esat pabeidzis, pievienojiet upenes tieši no saldētavas un viegli samaisiet.
  6. Masu ar karoti sakuļ ielej kēksa formā (Ieteicams 22 cm diametra) un nedaudz izlīdzina ar karoti vai lāpstiņu. Liek sakarsētā cepeškrāsnī un cep 2 stundas.
  7. Pēc cepšanas to var  siltu pārlikt uz šķīvi un pēc tam gaidīt, līdz tas pilnībā atdziest.
  8. Pannā ieliek sakapātās mandeles un grauzdē uz vidējas uguns, regulāri maisot. Pievieno medu, noņem no uguns un labi samaisa.
  9. Karamelizētās mandeles uz izklāj uz cepamās papīra loksnes. Ļauj pilnībā atdzist.
  10. Nelielā traukā sajauc izsijāto biezpienu, grieķu jogurtu, kļavu sīrupu un vaniļas pākšu sēklas. Visu ar blenderi kuļ līdz viendabīgai masai. Igūto masu ar karoti pārlej pār kēksu. Pārkaisa ar karamelizētām mandeļu nūjiņām.
Komentāri