.
Recepte tapusi sadarbībā ar FamilyFeast
Šoreiz pievienotas arī saldētas upenes. Šobrīd ir pieejami tik dažādi milti, ir vēlme izmēģināt visus pēc kārtas. Pilngraudu auzu milti lieliski der dažādām sulīgajām un biezajām pankūkām, pat biezpiena pankūkām.
Cukurs pankūkām nav pievienots, garšu katrs pēc savām sajūtām koriģē ar kļavu sīrupu, šķidru medu vai ievārījumu, augļiem.
200 g biezpiena
2 lielas olas
4 ēdam karotes ar mazu kaudzīti skābā krējuma
130 g Herkuless pilngraudu auzu miltu (var kviešu, protams)
½ tējk sodas vai 1 tējk cepamā pulvera
Šķipsniņa sāls
Opcija: svaigas vai saldētas ogas (mellenes, upenes, avenes)
Eļļa cepšanai, var kokosriekstu eļļu
Pasniegšanai: kļavu sīrups, medus, ogas, banāna ripiņas, kanēlis u.c.
1. Mazākā bļodā sajauc miltus, sodu vai cepamo pulveri, sāli.
2. Vidējā bļodā ar dakšiņu sakuļ olas, pievieno skābo krējumu un samaisa, iemaisa biezpienu.
3. Pievieno miltus un viegli apmaisa. Visu viegli, it kā iecilājot, apmaisa. Tikai nekult un nemaisīt par daudz, tad nebūs pufīgas! Iemaisa saldētās ogas (neatkausētas).
4. Uz pannas lej aptuveni ēdamkaroti eļļas vai kokosriekstu eļļas un ar ēdamkaroti vai mehānisko saldējuma karoti liek nelielas pankūkas. Man patīk likt ar mehānisko saldējuma karoti, tad iznāk perfektas formas, nepil.
5. Cep uz vidēji lielas liesmas no abām pusēm zeltaini brūnas, lai izcepas arī iekšpuse.
6. Pasniedz karstas ar piedevām pēc izvēles.
Recepte: Ārija Avota
Foto: Ārija Avota