Picas mīkla — Rīgas Dzirnavnieks

Picas mīkla

Recepte tapusi sadarbībā FamilyFeast

Sastāvdaļas:

Brīnišķīga metode picas mīklas pagatavošanai- bez mīcīšanas un speciālajiem miltiem. Ja viss izdarīts pareizi, izdodas ļoti laba picas mīkla.

Padomi

-ar šo porciju pietiks 6-8 cilvēkiem, ja negatavosiet visu uzreiz, pārējo mīklu var glabāt ledusskapī vēl 3dienas, pirms cepšanas apmēram stundu paturot istabas temperatūrā, pa to laiku arī sagatavo visas sastāvdaļas un sakarsē krāsni;

-mērces pietiks visām picām, tādēļ to var glabāt ledusskapī traukā ar vāku;

-lai pica izdotos kraukšķīga un vidū mīksta, tā jācep ļoti augstā temperatūrā-260-265C grādos ;

-ja uz picas cepot gribat likt zaļumus, piemēram ,baziliku, tas ir nedaudz jāapslaka ar eļļu (paviļā eļļainās rokās), lai tas nesadegtu;

-zaļumus, arī rukolu vai spinātus, var pārlikt pāri tikko izceptai picai un tos apslacīt ar extra virgin olīveļļu.

 

Iznāks četras 20-25cm diametra picas, 6-8 cilvēkiem

Mīkla jāgatavo 12-18 stundas pirms cepšanas

Mīkla

500g miltu, tādu kā Herkuless kviešu milti

350ml dzeramā ūdens, istabas temperatūrā

1 tējk jūras sāls

½ tējk cukura

¼ tējk sausā rauga, vairāk nevajag, tas nodrošinās, ka mīkla rūgs lēnām

 

Mērcei

400g paciņa vai bundža konservētu tomātu gabaliņos

1 tējk cukura

Krietna šķipsniņa sāls

2 ēdk balzāmetiķa

Itāliešu garšvielas pēc izvēles, oregano, baziliks, timiāns uc

Picas pārklāšanai

300-400g Čedaras siera, vislabāk nogatavināta, vai cita kūstošā siera

Opcijas: mocarellas siers, salami desa, ķirštomātiņi, kūpināts bekons vai prošuto šķiņķis, anšovi, rikotas siers, brie vai kamambērs, olīvas, saulē kaltēti tomāti uc.

Pagatavošana

1.Gatavo mīklu. Mīklu gatavo bez mīcīšanas un bez staipīšanas. Lielā bļodā ber miltus, pievieno cukuru, sāli un raugu, ar dakšiņu visu samaisa.

2.Izveido iedobīti un ielej visu ūdeni, ar koka karoti samaisa. Tomēr mīkla vēl būs nesamaisījusies un diezgan miltaina.

3.Ņem lielo šefa nazi un gar bļodas malām griež pa gabaliņam mīklas un liek to, nedaudz uzspiežot, vidiņā. Griež bļodu pa apli un turpina tā griezt mīklu un likt vidū, līdz mīkla ir sajaukusies. Pārbauda, iegriežot vidū, vai vairāk nav miltu gabaliņu.

4.Apslaka to ar nedaudz olīveļļas, pārsedz ar pārtikas plēvi un noliek istabas temperatūrā uz 12-18 stundām. Rūgšana būs atkarīga no istabas temperatūras. Jo istaba siltāka, jo tā ātrāk uzrūgs.

5.Kad mīkla uzrūgusi, izveļam to uz ar miltiem apbērtas virsmas, ar miltainām rokām izveidojam (bet nespaidām) kukulīti un tad to ar lielo šefa nazi sagriežam četrās vienādās daļās.

5.Ņem katru gabaliņu, no malām uz vidiņu lokot un vidū iespiežot izveidojam tādu kā sainīti, kā mocarellas bumbiņu. Tad to apgriežam otrādi un uz miltiem apbērta dēlīša ļoti viegli, nespiežot, apļojot plaukstu izveido bumbiņu. Noliek malā. Izveido bumbiņas no visiem četriem gabaliem.

6.Viena pica apmēram diviem cilvēkiem. Tā būs 20-25cm diametrā.

7.Ja visas necep uzreiz, mīklas bumbiņas ietin pārtikas plēvē un noliek ledusskapī, var glabāt līdz 3 dienām.

8.Gatavo mērci. Konservētos tomātu gabaliņus liek traukā ar vāku (ja izmanto veselos tomātus, tad saspiež ar dakšiņu, neblendē), pievieno visas sastāvdaļas, sakapātus garšaugus un samaisa.

9.Gatavo picu. Sakarsē cepeškrāsni cepšanas režīmā, ar svītriņu augšā un apakšā uz maksimumu, t.i uz 275 grādiem. Karsē krāsni 30-45 minūtes, lai tā ir ļoti, ļoti karsta.

10.Pārklāj cepeškrāsns pannu ar cepampapīru un noliek malā.

11.Ņem vienu no mīklas bumbiņām un pa perimetru gar maliņām uzspiež nedaudz ar pirkstiem, lai izveidojas tāda kā cietāka apmalīte. Tad ņem rokās un, turot pie maliņām ,ripina to pa apli sāk veidot pamatnīti. Ja ērtāk, pārliek to uz kulaciņiem un griež pa apli. Mīklu neveltnē. Tad tiks saspiesti gaisa burbulīši un tā nebūs tik brīnišķīga.

12.Liekam uz ar cepampapīru pārklātās pannas. Pirmajā reizē pamēra diametru, lai saprastu, cik liela apmēram tā jāveido.

13.Atsāja, lai nedaudz uzrūgst (10min) un pa to laiku sagatavo pārējās sastāvdaļas. Sarīvē kūstošo sieru, sagriež citus sierus, šķiņķi, tomātus uc.

14.Picas maliņas apslaka ar olīveļļu un izsmērē. Pārliek ar pāris ēdamkarotēm tomātu mērces un vienmērīgi izlīdzina, atstājot 1-2cm no picas malām. Pārber ar kūstošo sieru un pārliek ar izvēlētajām sastāvdaļām.

15.Cep cepeškrāsnī pa vidu apmēram 7 minūtes.

16.Pasniedz karstu. Var pārlikt ar rukolu, spinātiem vai svaigām bazilika lapiņām, kā arī pārslacīt ar extra virgin olīveļļu.

Recepte: Ārija Avota

Foto: Ārija Avota

Komentāri