Herkuless pilngraudu auzu pārslas — Rīgas Dzirnavnieks .

Produkti

arr-left
arr-right

Herkuless pilngraudu auzu pārslas

Auzu pārslas ir bagātīgs uzturvielu avots, to sastāvā ir gan minerālvielas (īpaši daudz dzelzs, kālijs, magnijs, cinks), gan B grupas vitamīni, šķiedrvielas un augstas kvalitātes olbaltumvielas. Beta glikāni palīdz uzturēt normālu holesterīna līmeni asinīs. Beta – glikāna labvēlīgo ietekmi panāk, katru dienu lietojot pārtikā vismaz 3 g auzu beta-glikāna.

Vairāk par produktu

Sastāvdaļas:

1 porcijai
100 g Herkuless pilngraudu auzu pārslas
1 neliels, saldskābs ābols
1 tējk medus
Sauja grauzdētu riekstu vai sēklu
Citi augļi pēc izvēles, piemēram, banāns, mango, gatavas plūmes, žāvēti augļi.

Pagatavošana:

1. Auzu pārslas ber bļodiņā un aplej ar dzeramo ūdeni (istabas temperatūrā) tā, lai pārslas ir nosegtas. Uzliek šķīvīti un patur vismaz 2 stundas. Ja brokastojat agri, labāk tās apliet iepriekšējā vakarā.
2. Kad pārslas uzbriedušas, pieliek karoti medus, samaisa, pierīvē ābolu un samaisa.
3. Pēc izvēles pievieno citus augļus, riekstus vai sēklas.

Recepte: Ārija AvotaFoto: Ārija Avota

Komentāri