.
Auzu pārslas ir bagātīgs uzturvielu avots, to sastāvā ir gan minerālvielas (īpaši daudz dzelzs, kālijs, magnijs, cinks), gan B grupas vitamīni, šķiedrvielas un augstas kvalitātes olbaltumvielas. Beta glikāni palīdz uzturēt normālu holesterīna līmeni asinīs. Beta – glikāna labvēlīgo ietekmi panāk, katru dienu lietojot pārtikā vismaz 3 g auzu beta-glikāna.
1 porcijai
100 g Herkuless pilngraudu auzu pārslas
1 neliels, saldskābs ābols
1 tējk medus
Sauja grauzdētu riekstu vai sēklu
Citi augļi pēc izvēles, piemēram, banāns, mango, gatavas plūmes, žāvēti augļi.
1. Auzu pārslas ber bļodiņā un aplej ar dzeramo ūdeni (istabas temperatūrā) tā, lai pārslas ir nosegtas. Uzliek šķīvīti un patur vismaz 2 stundas. Ja brokastojat agri, labāk tās apliet iepriekšējā vakarā.
2. Kad pārslas uzbriedušas, pieliek karoti medus, samaisa, pierīvē ābolu un samaisa.
3. Pēc izvēles pievieno citus augļus, riekstus vai sēklas.
Recepte: Ārija AvotaFoto: Ārija Avota