Herkuless smalcinātas pilngraudu auzas — Rīgas Dzirnavnieks .

Produkti

arr-left
arr-right

Herkuless smalcinātas pilngraudu auzas

Herkuless jaunums – smalcinātas pilngraudu auzas! Atšķirībā no ierastajām pilngraudu un ātri vārāmajām auzu pārslām, smalcinātas auzas tiek ražotas veselu graudu sagriežot 3 daļās, to neplacinot. Putrai, kas pagatavota no smalcinātām auzām piemīt atšķirīga garša un konsistence no ierastajām auzu pārslu putrām – tai ir izteikti riekstaina garša un krēmīga struktūra.

Vairāk par produktu

Herkuless jaunums – smalcinātas pilngraudu auzas! Atšķirībā no ierastajām pilngraudu un ātri vārāmajām auzu pārslām, smalcinātas auzas tiek ražotas veselu graudu sagriežot 3 daļās, to neplacinot. Putrai, kas pagatavota no smalcinātām auzām piemīt atšķirīga garša un konsistence no ierastajām auzu pārslu putrām – tai ir izteikti riekstaina garša un krēmīga struktūra.

 

Sastāvdaļas:

1 lielāks vai 2 mazi bumbieri

Sauja žāvētu melno plūmju, bez kauliņa

1 krūze Herkuless smalcināto auzu

2 krūzes verdoša ūdens, vienu var aizstāt ar kādu no pieniem

1 tējk medus

1 tējk vaniļas pastas vai cukura

Šķipsniņa sāls

Pagatavošana:

  1. Katliņā ar biezo dibenu ber smalcinātas auzas, pievieno sāli.
  2. Pārlej ar verdošu ūdeni no tējkannas, apmaisa un uzvāra.
  3. Liek virsū vāku un liesmu samazina līdz minimumam un ar vāku (pilnībā uzlikts) turpina vārīt līdz putra gatava, apmēram 15-20 minūtes.
  4. Pievieno daiviņās sagrieztu bumbieri un plūmes, apmaisa un nedaudz ļauj paburbuļot.
  5. Pievieno medu, vaniļu un ļauj nedaudz savilkties. Pasniedz tāpat vai ar  pārlietu pienu.

Recepte: Ārija Avota

Foto: Ārija Avota

Komentāri