.
Herkuless jaunums – smalcinātas pilngraudu auzas! Atšķirībā no ierastajām pilngraudu un ātri vārāmajām auzu pārslām, smalcinātas auzas tiek ražotas veselu graudu sagriežot 3 daļās, to neplacinot. Putrai, kas pagatavota no smalcinātām auzām piemīt atšķirīga garša un konsistence no ierastajām auzu pārslu putrām – tai ir izteikti riekstaina garša un krēmīga struktūra.
Herkuless jaunums – smalcinātas pilngraudu auzas! Atšķirībā no ierastajām pilngraudu un ātri vārāmajām auzu pārslām, smalcinātas auzas tiek ražotas veselu graudu sagriežot 3 daļās, to neplacinot. Putrai, kas pagatavota no smalcinātām auzām piemīt atšķirīga garša un konsistence no ierastajām auzu pārslu putrām – tai ir izteikti riekstaina garša un krēmīga struktūra.
1 lielāks vai 2 mazi bumbieri
Sauja žāvētu melno plūmju, bez kauliņa
1 krūze Herkuless smalcināto auzu
2 krūzes verdoša ūdens, vienu var aizstāt ar kādu no pieniem
1 tējk medus
1 tējk vaniļas pastas vai cukura
Šķipsniņa sāls
Recepte: Ārija Avota
Foto: Ārija Avota