.
Recepte tapusi sadarbībā ar Klintu Goloskovu
50 g auzu pārslu
160 ml auzu piena
1 vidēji liels ābols
1/2 tējk. kanēļa
1 ēd. k. pekanriekstu
šķipsniņa cepamā pulvera
šķipsniņa sāls
10 – 15 g tumšās šokolādes (2-3 gabaliņi)
1 ēd. k. rozīņu
10 ml kļavu sīrupa
1 tējk. mandeļu sviesta
Pusi ābola sagriež nelielos kubiņos, otru – šķēlītēs.
Katliņā uzvāra auzu pienu, pievieno auzu pārslas, kļavu sīrupu, sāli, cepamo pulveri, rozīnes, ābolu kubiņus un kanēli. Kārtīgi samaisa un atstāj uz pāris minūtēm uzbriest.
Gatavai putrai vidū liek mandeļu sviestu, vidū iespiež šokolādes gabaliņu, blakus kārto ābolu šķēlītes un pārkaisa ar pekanriekstiem.
Cep cepeškrāsnī 180 °C temperatūrā 15 minūtes.
Kad putra gatava, to pārkaisa ar rīvētu šokolādi.