Ceptā putra ar āboliem — Rīgas Dzirnavnieks .

Ceptā putra ar āboliem

Recepte tapusi sadarbībā ar Klintu Goloskovu

Sastāvdaļas:

50 g auzu pārslu
160 ml auzu piena
1 vidēji liels ābols
1/2 tējk. kanēļa

1 ēd. k. pekanriekstu

šķipsniņa cepamā pulvera
šķipsniņa sāls

10 – 15 g tumšās šokolādes (2-3 gabaliņi)

1 ēd. k. rozīņu
10 ml kļavu sīrupa
1 tējk. mandeļu sviesta

Pagatavošana

Pusi ābola sagriež nelielos kubiņos, otru – šķēlītēs.
Katliņā uzvāra auzu pienu, pievieno auzu pārslas, kļavu sīrupu, sāli, cepamo pulveri, rozīnes, ābolu kubiņus un kanēli. Kārtīgi samaisa un atstāj uz pāris minūtēm uzbriest.
Gatavai putrai vidū liek mandeļu sviestu, vidū iespiež šokolādes gabaliņu, blakus kārto ābolu šķēlītes un pārkaisa ar pekanriekstiem.
Cep cepeškrāsnī 180 °C temperatūrā 15 minūtes.
Kad putra gatava, to pārkaisa ar rīvētu šokolādi.

Komentāri