Jorkšīras pudiņš — Rīgas Dzirnavnieks .

Jorkšīras pudiņš

Recepte tapusi sadarbībā ar FamilyFeast.

Kolosāli der brīvdienu brokastīm- ar sviestiņu vai džemu, ar lasi vai kādu no sieriem!

Pagatavošana

Sastāvdaļas:

Iznāks 12 gab, līdz ar to vajadzīga mafinu vai pudiņu panna ar 12 trauciņiem.

4 olas, istabas temperatūrā

200 ml piena, kura tauku procents ir virs 3.5%, arī istabas temperatūrā

200 g Herkuless kviešu milti augstākā labuma

Škipsniņa sāls

Augu eļļa cepšanai

Opcija: Čedaras siers, sagriezts apmēram 1.5×1.5cm kubiņos, 1 kubiņš katram trauciņam

1.Lielā bļodā ar putojamo slotiņu sakuļ olas, pievieno pienu un iesijā miltus, sāli un sakuļ. Atstāj ievilkties 20-30 min.

2.Mafinu pannā vai speciālajā pudiņu pannā katrā trauciņā ielej nedaudz augu eļļas, apmēram 3 mm. Ieslēdz cepeškrāsni uz 200 grādiem un liek krāsnī arī mafinu pannu, lai tā kārtīgi sakarsējas. Šis solis ir obligāts.

3.Mīklu ielej kādā mērglazē vai krūzē ar snīpīti, lai viegli mīklu ātri saliet. Lej karstajā pannā katrā trauciņā apmēram 2/3 no trauciņa tilpuma, paturot karoti apakšā traukam pārceļot to uz nākamo trauciņu, lai nenopil uz pannas malām. Visu dara iespējami ātri, lai panna neatdziest.

4.Ja esat izvēlējušies sieru, tad vidū ieliek siera kubiņu, apmēram 1.5X1.5cm.

5.Liek cepeškrāsnī un apakšā paliek citu pannu vai foliju, jo eļļa var pilēt un piedegt un cep apmēram 20min, līdz pudiņi pamatīgi izkāpj no trauciņiem un ir zeltaini brūni.

6. Izņem no cepēškrāsns un uzreiz var pasniegt brokastīs- pārlauž uz pusēm un vidū smērē sviestu, džemu vai pasniedz ar lasi vai kādu no sieriem u.c.

Komentāri