Kanēļa ābolkūka — Rīgas Dzirnavnieks

Kanēļa ābolkūka

Recepte tapusi sadarbībā ar: Familyfeast

Apraksts:

Sulīga, gaisīga un mīksta, pēc konsistences līdzīga mafinam- tieši tāda ir šī gardā Kanēļa ābolkūka. Nogaršo!

Sastāvdaļas

3 vidēji lieli āboli (nomizoti, sagriezti gabaliņos)
200 g Herkuless kviešu miltu, ¼ var aizstāt ar pilngraudu kviešu vai auzu miltiem
150 g cukura
1 tējk ar mazu kaudzīti cepamā pulvera
½ tējk sodas
Šķipsniņa sāls
120 ml grieķu jogurta vai skābā krējuma
120 ml augu eļļas
2 lielas olas, istabas temperatūrā

Nobeigumam
2 ēdk cukura
2 tējk kanēļa, malta
1 ēdk kausēta sviesta

Pagatavošana

Pagatavošana:

1. Ieziež kēksa veidni ar sviestu. Var izmantot kūkas veidni ar noņemamām malām, apmēram 23 cm diametrā.

2. Lielā bļodā ar dakšiņu samaisa miltus, cukuru, cepamo pulveri, sodu un sāli. Noliek malā.
3. Citā bļodā ar dakšiņu sakuļ olas, pievieno eļļu, jogurtu, vaniļu un samaisa.
4. Nomizo ābolus un sagriež, iemaisa tos miltos. Pievieno jogurta eļļas maisījumu un samaisa. Visu samaisa ļoti uzmanīgi un maigi, kā iecilājot. Pat liksies, ka mīkla nav gluži viendabīga.
5. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.
6. Mīklu pilda veidnē un nolīdzina. Samaisa cukuru ar kanēli un mīksto sviestu. Liek piciņās pāri mīklai un nolīdzina ar karoti, cik iespējams. Ja vēlas, pāri vēl var pārlikt ābola gabaliņus vai, piemēram, dzērvenes.
7. Liek cepeškrāsnī pa vidu un cep aptuveni 30-35 min. Gatavību pārbauda ar kociņu.
8. Gatavu kūku vismaz uz 10-15 min atstāj atdzist veidnē. Tad ar galda nazi apvelk gar malām un uzmanīgi izgāž no veidnes. Ja vēlas, pārber ar pūdercukuru.

Saistītie produkti

arr-left
arr-right
Komentāri