Klasiskās plānās pankūkas — Rīgas Dzirnavnieks

Klasiskās plānās pankūkas
Sastāvdaļas:

2 olas

200 g HERKULESS kviešu miltu

3 tējk. cukura

1 šķipsna sāls

250ml piena

200 ml ūdens

Pagatavošana

  1.   Bļodā iesit olas, pievieno sāli un cukuru, visu sakuļ. Kad viss sakūlies pievieno 2/3 piena, visu samaisa un pievieno caur sietiņu izsijātus miltus, maisa līdz izveidojās viendabīga masa bez kunkuļiem, pievieno atlikuši piena daļu uz samaisa.
  2. Kad tas ir izdarīts pieliek ēdamkaroti eļļas un iemaisa mīklā.
  3. Mīklu ieteicams atstāt uz 15 min, lai nogatavojās un milti sabriest.
  4. Tad uzsilda pannu un pankūkas cep uz vidējas uguns.
Komentāri