Klasiskās rauga pankūkas — Rīgas Dzirnavnieks

Klasiskās rauga pankūkas
Sastāvdaļas:

 

300 ml silta piena

20 g svaigais raugs vai 7 g sausais raugs

4 ēdamk.cukura

3 ēdamk.eļļas vai sviesta

šķipsniņa sāls

340 g HERKULESS kviešu milti

eļļa cepšanai

Pagatavošana

  1. Uzsilda pienu (galvenais, lai nav pārāk karsts, jo tad raugs tajā neizdzīvos).
  2. Siltajā pienā pievieno raugu, ielej eļļu, ieber cukuru, sāli, iesijā pusi no miltiem, kārtīgi samaisa. Rezultātā masa (mīkla) ir pašķidra.
  3.  Iesijā atlikušos miltus, samaisa. Mīklu vislabāk maisīt ar koka karoti.
  4. Mīklas bļodu pārsedz ar dvielīti, noliek siltā vietā raudzēties. Kad mīkla uzrūgusi (apt.30-40 min) mērcējot metāla ēdamkaroti aukstā ūdenī, uz sakarsētas pannas liek 6-7 cm diametra pankūciņas un cep zeltaini brūnas!
Komentāri