Pasta ar liellopa ragū — Rīgas Dzirnavnieks

Pasta ar liellopa ragū

Recepte tapusi sadarbībā ar FamilyFeast

Sastāvdaļas:

300 g pastas, tādas kā Herkuless CASERECCE vai FUSILLI

500 g maltas jaunlopa gaļas

2 saujas pētersīļu lapiņu, sakapātu

1 neliels sīpols, sakapāts

½ -1 čili, sakapāts

2 vidēji tomāti, sagriezti nelielos gabalos

1 -2 tējk itāliešu garšvielu vai oregano

Laurlapa

200 ml sausa sarkanvīna

150 ml dārzeņu buljona

2 ēdamk. biezāka balzāmetiķa

50-70 g fetas siera, pasniegšanai

Eļļa cepšanai

Melnie pipari, sāls, cukurs

Pagatavošana

  1. Sakarsētā dziļajā pannā, olīveļļā, uz mazas liesmas liek sautēties sīpolu, līdz tas kļūst caurspīdīgs, pievieno čili, ķiploku, nedaudz apcep.
  2. Pievieno malto gaļu un, cepot uz vidēji lielas liesmas, nedaudz apbrūnina. Pievieno garšvielas, cukuru, lauru lapu.
  3. Pievieno vīnu un nedaudz ļauj paburbuļot, pievieno sagrieztos tomātus un zaļumus. Tad pievieno buljonu un uz ļoti mazas liesmas sautē apmēram 30 minūtes, līdz gaļa ir mīksta, šķidrums ir reducējies un ragu ir krēmīgas konsistences.
  4. Verdošā ūdenī ber škipsniņu sāls un liek vārīties pastu, par 1 min mazāk, kā norādīts uz iepakojuma (jo pasta vēl gatavosies mērcē vēlāk).
  5. Nogaršo, pievieno sāli, piparus, balzāmetiķi, pārber ar sadrupinātu fetas sieru.
  6. Pasniedz ar pastu.

Komentāri