Pasta ar tunci — Rīgas Dzirnavnieks

Pasta ar tunci

Recepte tapusi sadarbībā ar FamilyFeast

 

Sastāvdaļas:

200-300g Herkuless CASERECCE vai FUSILLI pastas

1 kārba tunča eļļā (neto 135g), eļļa nolieta

2 saujas pētersīļu, sakapātu

1 citrona norīvēta miziņa

2 saujas ķirštomātiņu

150 ml dārzeņu buljona

100g kūstoša siera, tāda kā Čedaras

Eļļa cepšanai

Melnie pipari, sāls, cukurs

Pagatavošana

1.Verdošā ūdenī ber škipsniņu sāls un liek vārīties pastu, par 1 minūti mazāk, kā norādīts uz iepakojuma (jo pasta vēl gatavosies mērcē vēlāk).

  1. Sakarsētā dziļajā pannā olīveļļā ber šķipsniņu sāls, piparu, cukura un pievieno uz pusēm pārgrieztus ķirštomātiņus, pavisam nedaudz apcep.
  2. Pievieno pusi sakapāto pētersīļu, citrona miziņu, tunci bez eļļas un nedaudz apcep.
  3. Pievieno buljonu un uz mazas liesmas nedaudz pasautē.
  4. Pievieno novārīto pastu, apmaisa, pārber ar sarīvētu sieru, melnajiem pipariem un zaļumiem.
  5. Pasniedz karstu.

 

Video: Ārija Avota

Foto: Ārija Avota

Komentāri