Pasta Carbonara — Rīgas Dzirnavnieks

Pasta Carbonara

Recepte tapusi sadarbībā ar: Familyfeast  un  Delfi.lv

Sastāvdaļas:

200 g Herkuless pastas “Spaghetti”
100 g kūpināta bekona
1 ķiploks
1 ola
40 g rīvēta parmezāna + nedaudz uzrīvēšanai noslēgumā
Sāls, pipari

Pagatavošana

  1. Smalki sagriež bekonu.
    Bagātīgā sālsūdenī novāra pastu, kā norādīts uz produkta iepakojuma.
  2. Atsevišķā nelielā traukā sakuļ olu un iemaisa rīvētu parmezānu.
  3. Bekonu apcep pannā, līdz tas kļūst zeltains.
    Bekonam pievieno ķiploku, apcep, līdz tas sāk smaržot, noņem no uguns.
  4. Gatavai pastai nolej ūdeni, atsevišķā traukā pietaupot 100–150 ml šķidruma.
    Gatavo pastu pievieno bekonam, pielej pietaupīto pastas šķidrumu, liek atpakaļ uz uguns un apmaisa, lai izveidojas mērcīte.
  5. Ņem nost no uguns un, intensīvi maisot, pievieno olas un siera maisījumu.
    Noslēgumā uzrīvē parmezānu, pārber ar svaigi maltiem melnajiem pipariem.
    Pasniedz karstu.

Recepte: Ārija Avota

Foto: Liene Matīsa

Komentāri