Picas ceptā putra (Itāļu gaumē) — Rīgas Dzirnavnieks .

Picas ceptā putra (Itāļu gaumē)

Recepte tapusi sadarbībā ar Klintu Goloskovu

Sastāvdaļas:

50 g auzu pārslas ar sēklām
160 ml ūdens
50 g tomātu mērces
3 ml olīveļļas
40 g mocarellas siera
4 – 6 ķiršu tomāti
sāls, oregano un baziliks – pēc garšas

Pagatavošana

Auzu pārslām pieber nedaudz sāli, pārlej ar verdošu ūdeni un labi samaisa.
Kad putra uzbriedusi, to pārklāj ar tomātu mērci, izkārto uz pusēm pārgrieztus ķiršu tomātus un pārkaisa ar rīvētu mocarellas sieru.
Cep uzkarsētā cepeškrāsnī 180 °C temperatūrā 15 minūtes.
Kad putra gatava, to apsmērē ar olīveļļu, pārkaisa nedaudz oregano un rotā ar baziliku.

Šī ir recepte, kur droši var eksperimentēt ar sastāvdaļām, izmantojot dažādus sierus un dārzeņus – līdzīgi kā ar picu.

Komentāri