Sāļā vakariņu putra — Rīgas Dzirnavnieks

Sāļā vakariņu putra

Patiešām, putru varam baudīt ne tikai brokastis, bet arī vakariņās. Iedvesmojies un pagatavo pavisam izsmalcinātu maltīti, izmantojot vietējo superproduktu!

Putras pagatavošanai
  • 400 ml buljons
  • 50 g rīvēta cietā tipa siera
  • 100 g Herkuless griķu pārslas
  • Krēmīgumam var pielikt arī nedaudz auzupiena
Vakariņu piedevas
  •  2 šampinjoni
  • Rīvēts cietais siers
  • Ciedru rieksti vai mandeļu skaidiņas
  • Dīgsti

Pagatavošana

  1. Katliņā pievieno buljonu un pievieno griķu pārslas
  2. Rūpīgi apmaisi un pievieno nedaudz auzu piena
  3. Vāri aptuveni 4 minūtes uz lēnas uguns
  4. Izslēdz uguni un ļauj putrai uzbriest vēl 4 minūtes
  5. kamēr putra briest, uz pannas apcep sagrieztus šampinjonus
  6. Kad putra uzbriedusi, pievieno pārējās sastāvdaļas – šampinjonus, sieru,  mandeļu skaidiņas vai ciedru riekstus
Komentāri