Smalcinātu auzu putra ar bumbieriem un žāvētām plūmēm — Rīgas Dzirnavnieks

Smalcinātu auzu putra ar bumbieriem un žāvētām plūmēm

Recepte tapusi sadarbībā ar Familyfeast

Sastāvdaļas:

1 lielāks vai 2 mazi bumbieri

Sauja žāvētu melno plūmju, bez kauliņa

1 krūze Herkuless smalcinātu auzu

2 krūzes verdoša ūdens, vienu var aizstāt ar kādu no pieniem

1 tējk medus

1 tējk vaniļas pastas vai cukura

Šķipsniņa sāls

Pagatavošana

  1. Katliņā ar biezo dibenu ber smalcinātas auzas, pievieno sāli.
  2. Pārlej ar verdošu ūdeni no tējkannas, apmaisa un uzvāra.
  3. Liek virsū vāku un liesmu samazina līdz minimumam un ar vāku (pilnībā uzlikts) turpina vārīt līdz putra gatava, apmēram 15-20 minūtes.
  4. Pievieno daiviņās sagrieztu bumbieri un plūmes, apmaisa un nedaudz ļauj paburbuļot.
  5. Pievieno medu, vaniļu un ļauj nedaudz savilkties. Pasniedz tāpat vai ar  pārlietu pienu.

Recepte: Ārija Avota

Foto: Ārija Avota

Komentāri