Zemesriekstu sviesta cepumi — Rīgas Dzirnavnieks .

Zemesriekstu sviesta cepumi

Recepte tapusi sadarbībā ar FamilyFeast

Sastāvdaļas:

12 cepumiem

Sastāvdaļas:
160 g pašbriestošo kviešu miltu ½ tējk.
kanēļa pulvera ½
tējk.sāls 150 g sviesta
istabas temperatūrā 110 g gaiši brūnā cukura
80 g cukura
150 g zemesriekstu sviesta bez gabaliņiem
1 liela ola, istabas temperatūrā
1 tējk. vaniļas pastas vai cukura
200 g tumšās šokolādes
100 g grauzdētu zemesriekstu ar sāli

Pagatavošana

1. Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem. Sagatavo lēzeno cepampannu, pārklājot to ar cepampapīru.
2. Uz dēlīša rupjos gabalos sakapā šokolādi un riekstus.
3. Mazākā bļodā ber miltus, kanēli, sāli un visas sastāvdaļas ar dakšiņu labi samaisa. Noliek malā.
4. Lielākā bļodā liek mīksto sviestu un abus cukurus un saputo. Pievieno zemesriekstu sviestu un kuļ kādas 2-3 min līdz iegūst krēmīgu masu. Iesit olu, pievieno vaniļu un nedaudz puto, kamēr viss labi sajaucies.
5. Pievieno miltu maisījumu un ar koka karoti vai lāpstiņu visu samaisa tikai tik daudz, lai masa ir viendabīga. Visbeidzot pievieno sakapātos riekstus, šokolādi un visu apmaisa.
6. Ar pilnu ēdamkaroti vai saldējuma karoti liek cepumu mīklu uz pannas pa 6 cepumiem. Ar otru karoti vai pirkstu pielabo tā formu. (ja vēlas cept no nogatavinātas mīklas, tad bumbiņas vienu pie otras liek dziļā pannā un liek ledusskapī pārklātas ar pārtikas plēvi, notur vismaz 6 stundas, vēl labāk 24-36 stundas.
Pirms cepšanas patur istabas temperatūrā 1 stundu un tad mīklas bumbiņas, uzliktas uz pannas, ar pirkstiem nedaudz saplacina).
Cep cepeškrāsnī, liekot pannu pa vidu, aptuveni 12-13 min.
Cepumi, izņemti no krāsns, būs vēl pavisam mīksti, bet, atdziestot, tie nedaudz sacietēs.
Patur uz pannas kādas 5 min un tad ar visu papīru tos noslidina nost. No papīra cepumus noņem, kad tie jau atdzisuši.
Komentāri