Mēs iesakam

Graudu produkti

Jauno kabaču un Jāņu siera tartes (sāļie groziņi)

Sastāvdaļas:

Mīklai

Hercogs milti - 300g
Cukurs - 55g
Jūras sāls - 1 tējkarote
Mīksts sviests - 150 g
Olas - 1gb
Auksts ūdens                                     - 3-4 ēdamkarotes

Pildījumam

Janie kabači - 100g
Auksti kūpināta caurauguša gaļa - 50g
Ķimeņu siers - 100g
Ola - 1 liela
Dižonas sinepes - 1 tējkarote
Ķiploka daiviņa - 1 vidēja
Saldais Krējums - 120ml
Piens - 60 ml
Sīpols - 1 gb
Groziņu formiņas 10cm diametrā    

 

Atpakaļ uz sarakstu Atpakaļ uz sarakstu
Jauno kabaču un Jāņu siera tartes (sāļie groziņi)
Vērtējums


Pagatavošana:

1. Sagatavo groziņu pamatni. Olu sakuļ ar sāli un cukuru, pievieno mīkstu sviestu un visu samaisa. Iesijā miltus, pievieno ūdeni un mīca, līdz veidojas viendabīga masa un mīkla vairs nelīp pie rokām. Mīklu ietin pārtikas plēvē un uz 1 stundu noliek vēsumā.

2. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C. Groziņu formiņas iesmērē ar sviestu un izkaisa ar miltiem. Atdzesētu mīklu izrullē sagriež groziņu diametra lieluma četrstūros un ieklāj formiņās, nolīdzinot malas.

3. Kabaci un sieru sarīvē uz rupjās rīves.

4. Gaļu sagriež mazos kubiciņos, sīpolu nomizo un sakapā. Sīpolu, gaļu un kabaci uz pannas apcep 5-10 minūtes, kamēr sīpoli kļuvuši caurspīdīgi.

5. Groziņu veidnītēs liek sacepto dārzeņu un gaļas masu.

6. Ar putojamo slotiņu sajauc olu ar sinepēm, smalki sakapātiem ķiplokiem, saldo krējumu un pienu viendabīgā masā. Maisījumam pievieno sarīvēto sieru un pilda groziņos virs saceptajiem dārzeņiem un gaļas.

7. Cep cepeškrāsnī 20-30 minūtes.

8. Pasniedz siltus, ne karstus, kopā ar salātiem, ar trafareta  un sauso diļļu palīdzību veidojot rotājumu. Labi garšos arī auksti.