Mēs iesakam

Graudu produkti

Mājas maize ar sēkliņām.

Sastāvdaļas:

Presēts Raugs  - 30g
Medus vai Cukurs  - 30g
Silts ūdens  - 625g
Hercogs milti  - ~1kg
Sāls  - 1 ēdamkarote

Dažādu sēkliņu maisījums

(sezama, saulespuķu)

 - 4-5 ēdamkarotes


1 ēdamkarote sāls
 

Atpakaļ uz sarakstu Atpakaļ uz sarakstu
Mājas maize ar sēkliņām.
Gatavošanas laiks
25-30 minūtes
Mājas maize ar sēkliņām.
Vērtējums


Pagatavošana:

1. Pusē silta ūdens daudzuma izšķīdina raugu un cukuru, atstāj uz 15 minūtēm nedauz uzrūgt.
2. Bļodā vai uz galda uzber kaudzītē miltus un sāli. Vidū veido nelielu bedrīti un tajā ielej izšķīdināto raugu. Pievieno sēkliņas. Uzmanīgi un lēnām sāk mīcīt mīklu. Pievieno atlikušo silto ūdeni un turpina mīcīt.
3. Mīca ~5-10 minūtes .Ja mīkla līp pie rokām, pieber vēl nedaudz miltus.
4. Ar mitrām rokām veido apaļu mīklas bumbu, apsmērē to ar eļļu un uzkaisa nedaudz miltus.

5. Mīklu liek bļodā un pārsedz ar tīru dvielīti. Liek siltumā uzrūgt. Raudzē, līdz mīkla ir dubultojusies. Bļodu, kurā ir mīkla, var ievietot silta ūdens peldē, tad rūgšanas process būs ātrāks.
5. Kad mīkla ir uzrūgusi, to kārtīgi pārmīca un veido sev vēlamas formas kukulīti. Jāatceras, ka cepoties maize uzpūtīsies līdz 2 reizēm lielāka.
6. Sakarsē cepeškrāsni līdz 200°C un liek cepties maizi. Cep, līdz maize ir gatava. Gatavai maizei, padauzot pa tās apakšu ir dobja skaņa. Cepšanas laiks atkarīgs no plīts.