Jaunumi

Sabiedrībā zināmi cilvēki kopā ar AS “Rīgas Dzirnavnieks” maziniekmeistaru Edgaru Grāvīti un kūku eksperti Nataļju Lagzdiņu par godu Māmiņdienai speciālā “Hercogs”  meistarklasē cepa gardumus mammām. Kūku meistarklase ir dāvana visām mammām Latvijā un kalpos kā ideju vācele ikvienam, kā pārsteigt savu mammu viņām īpašajā dienā.

Meistarklases dalībnieku izceptās īpašas kūkas iepriecinās arī palīdzības organizācijas “Latvijas Sarkanais Krusts” krīzes situācijās nonākušās māmiņas, kuru ikdiena tā jau ir rūpju pilna.

Meistarklasi vadīja “Rīgas Dzirnavnieks” maizniekmeistars Edgars Grāvītis un uzņēmuma kūku eksperte Nataļja Lagzdiņa, kuri bija sagatavojuši kūku receptes, kā arī dažādas kūku pildīšanas un garnēšanas tehnikas. Tālāk izceptās kūkas tiks skaisti iesaiņotas un katrs dalībnieks savas izceptās tortes varēja aizvest savai mammai.

Kūku meistarklases īpašie vēstneši bija Elita Patmalniece, Oļegs Sorokins, Lelde Lietaviete, Māris Olte un AS “Rīgas Dzirnavnieks” direktore Anita Skudra, kas ar izceptajām kūkām iepriecināja arī krīzes centra “Burtnieki” māmiņas.

Anita Skudra, AS “Rīgas Dzirnavnieks” direktore: “Par tradīciju ir kļuvušas AS “Rīgas Dzirnavnieks” maizniekmeistara Edgara Grāvīša  rīkotās “Hercogs” kūku un maizes meistarklases, kuras notiek par godu dažādiem svētkiem un notikumiem Latvijā, ar mērķi popularizēt mājās gatavošanas tradīcijas. Šogad šo meistarklasi veltījām ne tikai kūku cepšanas prasmju apgūšanai un lai Māmiņdienas rītā iepriecinātu mammas, bet arī labdarībai, lai iepriecinātu bērnu māmiņas krīzescentrā.”

Meistarklasē tika cepti gardumi no “Hercogs” jaunajiem miltu maisījumiem – Svētku velveta kūka (sarkans balts sarkans) ar dažādiem pildījumiem un dekoriem, kā arī tika ceptas tēja kūciņas ar garnējumiem dažādās formās.

Edgars Grāvītis, “Rīgas Dzirnavnieks” maizniekmeistars: “Šajā meistarklasē guvām ieskatu vairākām jaunām lietām. Pirmkārt, kā izcept kūku Latvijas karoga krāsā, kas ir īpašs mūsu kā ražotāja veltījums Latvijai tās nozīmīgās jubilejas gadā.  Otrkārt, kā izcept kūciņas, izmantojot pašbriestošos miltus, kas pilda  “cepampulvera” funkciju. Jāmin, ka šie milti ir jaunums Latvijas virtuvē, bet pasaulē tie ir ļoti iecienīti. Treškārt, mūžīgais izaicinājums ir skaista dekorēšana, jo mēs mīlam ēst kūkas arī ar “acīm”. Šoreiz nodemonstrējām, ka tas ir tikpat viegli kā izcept kūku. Ļoti ceru, ka šī meistarklase pamudinās daudzus mazos un lielos šo svētdien iepriecināt savas māmiņas viņu dienā!”

Share

“Rīgas Dzirnavnieks” un Latvijas Lauksaimniecības universitāte paraksta memorandu par sadarbību

AS "Rīgas Dzirnavnieks" noslēgtā memoranda ietvaros jau sper pirmo soli un no šī gada nolēmis izveidot divas stipendijas universitātes Pārtikas tehnoloģijas fakultātes un Lauksaimniecības fakultātes studentiem par to akadēmiskajiem sasniegumiem.

Lasīt vairāk

„Rīgas Dzirnavnieks” par godu Latvijas simtgadei radījis auzu dižšķirni

„Rīgas Dzirnavnieks” par godu Latvijas simtgadei radījis auzu dižšķirni "Herkuless Baltic".

Lasīt vairāk

Herkuless proteīna produktu līnija

Olbaltumvielas jeb proteīns nepieciešams ikvienam no mums, jo tās ir vienas no vērtīgākajām uzturvielām, kas ikdienā ir jāuzņem cilvēka organismam;

Lasīt vairāk