Receptes

Tradicionālais plovs uzbeku gaumē

Lauris Aleksejevs
Sastāvdaļas:

  • Herkuless Gourmet rīsi plovam 500 g

  • Trekns jērgaļas šķiņķis bez kaula 500 g

  • Burkāni 300 g

  • Sīpoli 300 g

  • Ķiploki 3 galviņas

  • Sauss kumīns 1 ēdamkarote

  • Gaišās rozīnes 100 g

  • Vārīti turku zirņi 100 g

  • Dzidrināts sviests

  • Sāls, pēc garšas

Pagatavošana:

Uzkarsētā katlā apcep jēra gaļas kubiņus, izņem, un jēra taukos cep burkānu un sīpolu salmiņus, pievieno kumīnu un apcepto jēra gaļu, tad pievieno rozīnes, turku zirņus, dzidrinātu sviestu, veselas ķiploku galviņas un noskalotus rīsus un nepieciešamo ūdens daudzumu, sāli, nemaisa. Liek vāku un gatavo uz lēnas uguns, līdz rīsi gatavi. Beigās visu apmaisa.
Share